Terug

Waarom is een molton hoeslaken / matrasbeschermer echt nodig?

  • Door Kim
  • 05 / 06 / 2019 0
Waarom is een molton hoeslaken / matrasbeschermer echt nodig?

Waarom is een molton hoeslaken / matrasbeschermer echt nodig?

De voordelen van een molton / matrasbeschermer

De geruwde stof van een molton hoeslaken heeft de volgende belangrijke voordelen. De stof voelt na het moltonneren wollig en extra zacht aan, wat uiteraard de nachtrust ten goede komt. Maar nog belangrijker dat een molton hoeslaken sterk vocht absorberend is. Het hoeslaken neemt vocht dat het kindje  ’s nachts tijdens de slaap verliest gemakkelijk op en is daarmee een uitstekende beschermer van het matras.

Is een molton hoeslaken nodig?

Hier kunnen we kort over zijn: ja, een molton hoeslaken is nodig! We staan er meestal niet bij stil, maar tijdens het slapen verliezen we ongeveer een halve liter vocht per nacht. Dit vocht trekt deels in het hoeslaken en, als je geen matrasbescherming hebt, ook deels in het matras. Uiteraard wordt de kwaliteit van het matras zo steeds minder en dat is natuurlijk niet wat je wil. Plaats je onder je gewone hoeslaken een molton hoeslaken dan ben je verzekerd van een goede bescherming. Het molton hoeslaken is door zijn geruwde oppervlakte ideaal om vocht te absorberen; het voorkomt dan ook dat het vocht in je matras trekt en houdt zodoende je matras langer mooi, schoon en fris. 

Assortiment

Een molton hoeslaken verlengt dus zeker de levensduur van  je kindermatras.  De Kidzzz moltons zijn leverbaar in verschillende maten van babymatras , peutermatras / junior matras en 1 persoons kindermatrassen. De matrasbeschermers zijn gemaakt van 80% opgeruwd katoen en 20% polyester waardoor het perfect aansluit op het kindermatras.  Wij zijn geen fan van moltons met pvc laag omdat je hiermee de belangrijkste eigenschap namelijk de ventilatie van het kindermatras niet meer werkt.  

Vergeet trouwens niet om de molton hoeslakens regelmatig te wassen. Hiermee heb je niet alleen een fris en schoon bed, maar ban je ook huisstofmijt uit.

Kortom, een molton hoeslaken is een onmisbare basis voor elk kinderbeddengoed!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt hier maximaal 3 producten vergelijken.

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen