Terug

Hoe maak je veilig een kinderbedje op?

Hoe maak je veilig een kinderbedje op?

Als je kindje eindelijk slaapt en je eindelijk even iets voor jezelf kan doen, wil je je natuurlijk niet zorgen maken of je kindje wel veilig ligt. Waar moet je op letten bij het opmaken van een kinderbedje?

Een babybedje opmaken; hoe doe je dat veilig?
 
Je kan er uren naar kijken. Een vredig slapende baby. Maar hoe zorg je ervoor dat je kleintje niet alleen rustig maar ook veilig slaapt. 
 
Maak het bedje kort en strak op, anders zou een baby onder de dekens kunnen terechtkomen. De voetjes van je baby moeten nét iets van het voeteneind af liggen. Stop de deken en het lakentje strak bij het voeteneind en zijkanten. Dit kan je babytje ook een geborgen gevoel geven waardoor het minder huilt.
 
Het perfecte matras
 
Het matrasje moet perfect in het bedje passes. Ook moet het tijk van het matrasje afritsbaar zijn en op 60 graden wasbaar kunnen zijn. Zo kun je het tijk volledig was bij een ongelukje.
 
Deken of dekbed
 
Laat je kindje onder de 2 altijd onder een katoenen deken slapen. Kinderen onder de 2 jaar kunnen dekens nog niet wegduwen of eronderuit kruipen. Als ze onder het dekentje komen is er kans op verstikking of oververhitting. 
 
Eigen bed
 
Laat je eigen kindje altijd in zijn of haar eigen bedje slapen. Baby’s kunnen bekneld raken tussen matras of steken doordat hun ouders tegen ze aan rollen. Ook ontstaat er een kans op oververhitting door beddengoed van de ouders. 
 
SLAAPZACHT KLEINTJE
Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt hier maximaal 3 producten vergelijken.

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen