Terug

Waar let je op bij de aanschaf van een goed kindermatras?

 • Door Kim
 • 08 / 05 / 2019 0
Waar let je op bij de aanschaf van een goed kindermatras?

Waar let je op bij de aanschaf van een kindermatras? We sommen hier alles op, zodat je de juiste keuze kunt maken

De aanschaf TIPS voor een kindermatras

De meeste matrassen zijn gemaakt van polyether. Dit is betaalbaar, makkelijk op maat te maken en goed schoon te houden en overal verkrijgbaar. Een kind lijkt weinig verschil te merken van matras en kan in principe overal slapen. Zo vallen mijn kinderen zelfs op de bank, auto of op de grond in slaap, in plaats van hun bed. Maar voor meer comfort en ondersteuning van het lichaam is het toch belangrijk om verder te kijken. De polyether is prima voor een logeermatras. 

Aandachtspunten voor het uitzoeken van een passend en goed kindermatras

 • Ventilatie: Niet alleen volwassenen transpireren ’s nachts, ook kinderen kunnen het warm krijgen op een matras met slechte ventilatie. Dus is het belangrijk dat een matras goed ventileert. Een Koudschuim matras en Pocketvering matras ventileren erg goed.
 • Hardheid van het matras: Is het matras hard? Of veert het in als je kind erop gaat liggen? En veert het ook weer terug? Om zeker te weten of de hardheid goed is voor uw kindje kunt u met de vlakke hand op het matras drukken. Als uw vlakke hand 1 tot 2 cm wegzakt in de matras is het goed. Materialen die goed zijn voor een kindermatras zijn bijvoorbeeld koudschuim of een binnenveringsmatras zoals pocket of bonell. 
 • Wasbaarheid: Veel kleine kinderen zijn ’s nachts nog niet droog. Ook als zij al zindelijk zijn en ze slapen zonder luier, kan er altijd een ongelukje gebeuren. Bij voorkeur op 60 graden, dit werkt namelijk huisstofmijt dodend.
 • Lichaamsondersteuning: Let bij de aanschaf van een matras erop dat het matras geen zones heeft. Dit heeft ermee te maken dat de wervelkolom van kinderen nog volop in de groei is en dit niet goed is voor de ontwikkling hiervan. 
 • Dikte matras:De goede dikte van een kindermatras is 10 cm. Minder dan 10 cm is het niet goed voor de ontwikkeling van het kindje. Uitzondering hierop :Voor de leeftijd tot 6 maanden mag het matras ook deen dikte hebben van 5 cm omdat het lichaamsgewicht vaak onder de 10 kg is.
 • Certificeringen: Deze bieden zekerheid met betrekking tot de veiligheid: Öko-Tex en LGA (vrij van schadelijke stoffen). 
 • Materiaal: Kindermatrassen worden gemaakt van Polyether, latex, Koudschuim of pocket- of bonell vering.Kidzzz heeft geen polyether kindermatrassen in de collectie omdat wij deze niet geschikt vinden om dart ze niet goed ventileren.  Koudschuim met een hoge HR-waarde(Hr40) heeft de beste eigenschappen. Koudschuim wordt in Nederland in elk ziekenhuis gebruikt omdat dit totaal probleemloos is, veilig is, goed ventileert en zeer veerkrachtig is. Dit in tegenstelling tot polyether of latex. 
 • Antiallergeen: Is het matras antiallergisch zonder chemische toevoegingen?
 • Waar geproduceerd: Land van herkomst. Kies voor een Europees product. Europese producten voldoen aan de strengste kwaliteit eisen. 
 • Hoe lang moet het matras meegaan? 1 jaar, 2 jaar, 5 jaar of 10 jaar? Een matrasje voor de wieg is maar nodig voor een paar maanden, een ledikant tot je kind 2/4 jaar is en zodra het naar een eenpersoonsbed gaat, wordt een matras echt belangrijk. Let op dat er in dit matras nog geen zones mogen zitten en een dikte van minimaal 17 cm hebben. Dan kan de kern tot 10 jaar meegaan. 
 • Persoonlijke voorkeur:  Het laatste punt. Persoonlijke voorkeur.  Dit speelt ook een rol bij de aanschaf van het matras. Zeker als de kinderen naar een groter bed gaan. De één slaapt fijner op een pocket verings matras en de de ander vindt een koudschuim fijner. Dat is een persoonlijke keuze. 

Kidzzz heeft daarom haar kindermatrassenlijn zo opgezet dat alleen de beste materialen van Nederlandse bodem gebruikt worden en je altijd een kindermatras koopt van hoge kwaliteit tegen eerlijke en betaalbare prijzen. Door de directe lijn met fabriek  (in Nederland) naar  consument kunnen wij deze scherpe prijs kwaliteit waarborgen. Het matras wordt altijd speciaal voor de klant geproduceerd uit hygiënisch oogpunt en duurzaamheid. Zou weet u dat u altijd een splinternieuw matras ontvangt en niet 1 die al maanden of jaren geleden geproduceerd is. Hierdoor is het matras niet de volgende dag in huis maar hoeven wij ook niet onnodig te produceren wat ook bijdraagt aan een beter milieu. 

Alle Kidzzz matrassen zijn van de beste kwaliteit dus weet je zeker dat je sowieso een goede matraskeuze maakt 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt hier maximaal 3 producten vergelijken.

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen